kehidupan....

  • dalam hidup nih kita mesti ada perinsip, idup mmg kena saling tlg menolong.. tapi jangan tolong sumone sampai kita akan terseksa ataupun merana,,,

  • untuk asset... try to make sure it is not liability for us.. pastikan assets tuh menjadi asset yang boleh kembalikan sumthing 4 us..
  • exp : car = liability tue; sebab kita kena bayar tiap2 bulan,+ kereta nih mana ada makin mahal kan?
so pikiq2 la sendiri...

  • selalu nye la kan.. apa yang kita bagi tuh pasti akan dapat kembali kat kita..,, walaupun tak serupa yang macam kita bagi tue...

  • masalah, selisih faham, semua2 tu la... think it positive... jangan pikir bukan... baru hidup leh bahgia..

  • cari kebahagian dalam setiap apa yang kita wat kat dunia nih.. kalau cari keseronokkan.. tak kan abih kat dunia nih... idup bukan semakin hari semakin lama..

  • duduk la susah2 dulu... kumpul duit... then baru cari harta...

  • jangan terburu2 buat keputusan... for couple.. cari strenght pasangan masing2.. dan jadikan tuh sebagai rujukan kepada setiap apa yang kite wat...

  • saling tegur menegur antara satu sama lain..

  • tipu la kalau setiap pasangan tuh takde masalah...

hermm mesti terpikir kan pe yang aku tulis atas tuh... hehe tuh la penangan org tua aku..
ayah aku @ abah.. tadi time satu family makan2 buah lebih kurang kul 11++ lebih..
tetiba abah cakap..

abah kata pas nih anak2 kena keputusan... tak leh bergantung kat org tua masing2 termasuk la menantu abah tuh..

setiap masalah perlu settle sendiri.. n dianggap serius kalau dah sampai ke pengetahuan parent....

hoiyoo... tergamam gak aku dgr abah aku cakap... hermm patut la org cakap.. nak wat paper kena dgr cakap org tua dulu.. hhuhu

so aku nak rehat puas2... sebab time kenduri tuh ada gak la rasa macam nak tercabut kaki2 nih..
ahaks.. rupanyer penat beb nak arrange kenduri,, nak wat tuh laa.. ni la..time kenduri gak aku kena gerak je memanjang.. tak leh rehat skit pun..
tapi aku respect sama abah ngan umi aku la.. seharian layan tetamu,sedara.. tapi muke abih ceria je memanjang.. haha selamber je layan semua..
walau macam mana pun, aku bersyukur sangat sebab hari berlangsung kenduri tuh ... panas elok je cuaca...pagi tuh dah gerimis pun.. walaupun aku tgk langit cerah.. dalam kul 10 lbih kurang.. hujan stop.. dan majlis berlangsung ngan jaya...syukur Allahmdulillah...

besok nak jalan2 ke umah sedara blah abah aku lak.. bukan aku nak pergi saja2 nih..
hahah... nak bawak isteri2 kepada abang2 aku gi melwat sedara belah abah aku lak..
arini dah melawat sebelah ummi aku..

heheh so pas nih aku try to uploadkan beberapa keping gambar time kenduri tuhh..

haha for display only...



bilik aku.. huk3... (*_^)
*she is my sis's friend.. tak rancang pun pakai biru.. hahaha =P

lagi gambar kenduri bakal menyusul...

3 koMeN:

yOnnA said...

adik..
nk tgk gambar!!
cpt upload!

ViNiL said...

heheh owkies kak...
nantikan skit2.. ahaa tak nak upload semua..

meay. snm said...

grrr. pic2 kamu sangat aku cemburu. argh! hehe. tentang kehidupan itu benar. aku suka ayah kamu. ngee! *kenyit*