heh...



terbaca artikel nih kat website Jimin Lai...
heheh tak de kena mengena nak racun mana mana pengguna SLR kat malaysia nih...
hehe semua brand ada advantages kat aspek masing2...
for nikon user aku rasa 'ketajaman'@ ' sharpeness' menjadi tunjang utama kan kan...

nak dijadikan citer..
sebelum aku beburkan diri dalam bidang nih...
aku penah tanya seorang bro yang duk asyik cover event2 kat u aku nih...
soklan aku tanya simple khinzir...
hehe ' bro, smart gamba.. mesti power kan kamera tuh'
selamba kodok je dia jawab kat aku...
'dik, gamba smart bukan sebab kamera.. it all about the hand behind the camera'...

hik3... time tuh aku agak paham skit2 la...
skrang nih baru aku tau sebab pe..
gadget@ peralatan kamera hanya dapat membantu lebih kurang 30% je dari gambo yang menakjubkan yang penah kita semua tgk.. n selebihnya terletak kat 'person' behind the camera...
tak dinafikan peralatan kamera seperti lens yang mahal2 n others membantu kita mendapatkan gambo tuh.. tapi tanya pengetahuan dan kemahiran serta pengalaman...
tak mungkin la kita dapat tangkap sumthing simple but superb...

p/s : huhuh nak study tuk exam lak lepas nih...

2 koMeN:

neko13 said...

haha betul la kate bro tu =)
hey2 finally i got the blackie thing~
hehe tp belom sedia nk show off dlm belog.nk bg dia nmpk macho dulu =P

*gud luck 4 ur exam

ViNiL said...

hahaha blakie?
so yang mana nih? hehe cpt la tunjuk!!