bermandi panas or hujan?air

hehe salam guys... arini aku ngan adik aku termasuk abg n his wife bermandi panas dan air di
the carnival kat sungai petani kedah..
nih semua abg aku nyer idea la.. sebenarnya dah bercadang agak lama.. tapi baru terbuat tadi..
dengan menaiki kereta proton saga.. kami semua bertolak dari umah kul 12++...
so bajet sampai kat sana time zuhur la..
haha dalam perjalanan tuh terpikir gak... bez ke carnival nih.. bukan pe.. sebab kan dulu ada wat peraduan kat metro yang bagi tiket free tuh kan.. so aku bajet tak bez la kut..

sampai kat carnival tuh tepat waktu zohor.. heh bukak je pintu kereta.. azan zohor berkumandang...
amik keputusan solat dulu... sebab kalau dah salin baju n terjun kat kolam tuh.. komporm dah burn aku nya zhor.. then beli tiket masuk... 22 inggit seorang... +3= RM88...



sebelum masuk tuh ada la bendalah kat gamba ats nih.. hehe astronault... ahaks.. gamba dulu...

haha jangan terkejut la zaman sekrang nih orang mandi sambil bawak kamera... hahah canggih2..
tapi benda hak tak bez nya.. abg aku lupa masukkan memory card dalam kamera.. tertinggal la kat laptop di umah.. huhuh
seb bek la ada memory built in.. tuh pun leh ttangkap 20 keping je.. orait la kan dari tak leh tangkap langsung...
dari 10 bintang... aku kasik 8 la...
sebab karnival nih takda la besar sangat.. juz sesuai la dengan permainan dia.. ada eura bungjey.. ahaha layan.. sampai sakit otot lengan haku...
ada gelongosor2 sepertimana kat tempat2 waterpark yang len.. tapi aku rasa dia nyer gelongsor untuk pelampung adalah tersangat la bez.. hahaha terjunam bangat sehh.. macam nak tercampak keluar je dari pelampung besar diorang tuh...

n for the last pic.. bergambo dulu dalam air.. hahah kalau kat air masin leh wat gini.. aku respek la korunk..

7 koMeN:

Alejandro said...

nice underwater pics! How did you do it?

ViNiL said...

juz use my bro camera... multifunction camera..

Call me -fa- said...

kamera jat kan??

eppygurl said...

gmbo last tu.. pona sgt la kelako...xde kaki..kunun duyung..haha ngee~

ViNiL said...

ahaaa.. yup camera jat...

eppy gurl : hahaha tau pun takpe...

RyuJi SaTo said...

wei mane nak cari kamera tue??mhl tak ???
aku nak gak la.cam best jer aku tgk..

ViNiL said...

heheh dalam 12++ gak la... olympus... jenama len aku tak tau lak leh rendam2..